10 Beste spinningfietsen (vanaf 450 euro)

spinning bikes

De spinningfiets is ideaal voor de professionele fietser en voor wie graag thuis sport. Het apparaat wordt steeds populairder voor thuis gebruik en biedt dan ook vele voordelen. Kom alles te weten over het gebruik van een spinningfiets, welke modellen momenteel het meest in trek zijn en wat je zoal met het apparaat kunt in de onderstaande tekst.

Voor wie is het en waarom zou je een spinningfiets kopen?

Een spinningfiets is ideaal voor professionele fietsers en iedereen die van wielrennen en mountainbiken houdt. Je kunt goed aan je houding werken en kunt trainen wanneer dit jou uitkomt.

Ook is een spinningfiets uitermate geschikt voor thuis sporters en hoef je geen fanatieke fietser te zijn. Met een spinningfiets krijg je het ultieme fiets gevoel, zonder er de deur voor uit te hoeven. De spinningfiets is dus zeer geschikt voor fietsers die het hele jaar door willen trainen.

Je kunt het apparaat gebruiken om snel kilo’s te verliezen en aan je conditie te werken. Met een spinningfiets kun je zorgen voor een intensieve training waardoor je met een gemiddelde training al snel rond de 700 calorieën kunt verbranden.

De voordelen van een spinningfiets

Een spinningfiets biedt vele voordelen. Zo kun je altijd trainen wanneer dit jou uitkomt. Je hoeft geen sport abonnement af te sluiten en je hoeft niet de deur uit om te gaan sporten op koude en regenachtige dagen.

Een ander voordeel van het trainen met een spinningfiets is dat je zeer gecontroleerd kunt sporten. Doordat je niet op het verkeer hoeft te letten of minder bezig hoeft te zijn met je balans. Kun je je volledig richten tot het innemen van de juiste lichaamshouding en het gecontroleerd uitvoeren van jouw training.

Tegenwoordig zijn er tal van geavanceerde modellen beschikbaar waardoor je het apparaat precies naar jouw voorkeuren en wensen kunt instellen. Hierdoor vind je altijd een geschikte training voor jouw sportdoelen. Werk aan je conditie wanneer dat jou uitkomt of train je spieren doormiddel van hellingen en springen.

fitness spinning bike

De verschillen tussen soorten spinningfietsen

Er zijn diverse modellen spinningfietsen verkrijgbaar met elk zo verschillende functies en eigenschappen. Over het algemeen verschillen de modellen qua formaat, kleur, materiaal en functies. De basismodellen zijn vaak voorzien van een handige draaiknop waarmee je zelf de weerstand bepaald en jouw training geheel naar wens in stelt.

Ook zijn er tegenwoordig diverse modellen waarbij je gehele onlinetrainingen kunt instellen. Dit zijn de spinningfietsen met internetverbinding en toegang tot online trainingsprogramma’s. Hierdoor kun je zeer specifiek jouw voortgang bijhouden en aan doelen werken.

Daarnaast zit er veel verschil in prijs-kwaliteit tussen spinningfietsen. Let bij de aankoop altijd op wat voor materiaal je kiest en hoe zwaar de spinningfiets weegt. Vaak geldt het zo dat hoe zwaarder de fiets, hoe steviger de kwaliteit van de fiets en hoe langer het model meegaat.

Extra tips als je een spinningfiets gaat kopen

Let bij de aankoop altijd op of je het model geheel naar wens kunt instellen, zoals de zithouding, de weerstand en de stuurhoogte. Een spinningfiets hoort eenvoudig te verstellen zijn waardoor je het apparaat naar jouw lichaam kunt afstellen.

Let er daarnaast op met welke manier het wiel van de spinningfiets wordt aangedreven. Dit kan zowel via een ketting of met een aandrijfriem (rubberen band). Een aandrijfriem is vaak duurder en stiller. Dit is vaak fijner wanneer je in een ruimte sport waar ook andere zijn.

Oefeningen welke goed werken op een spinningfiets

Er zijn tal van manieren waarop je kunt trainen met een spinningfiets. Afhankelijk van jouw sportdoel, zoals het verbranden van calorieën, het verbeteren van je conditie of het trainen van je been- en armspieren, kun je kiezen voor verschillende trainingssessies.

Er zijn twee houdingen die je kunt aannemen tijdens het spinnen. Zo kun je in de zithouding zitten in het zadel en in staande positie staan. Zelf kun je deze posities afwisselen en een gevarieerde training samenstellen. De staande positie is ideaal voor klimoefeningen waarbij je werkt aan je beenspieren en je uithoudingsvermogen. Je gebruikt hierbij andere spieren waardoor je zorgt voor

een gehele lichaamswork-out.

Tegenwoordig zijn er tal van online oefenprogramma’s waarmee je diverse parcours kunt volgen en speciale trainingssessies kunt instellen. Hierdoor kun je elke keer weer een andere route volgen en werken aan verschillende doelen. Vaak begin je met een spinningtraining met een kalme warming up en begin je vervolgens aan het afwisselen van kracht- en snelheidstraining. Aan het eind sluit je de training af met een goede cooling-down om je hartritme weer terug op het oude level te krijgen.

Beste spinningfiets modellen

Onderstaande spinningfietsen zijn geselecteerd op prijs-kwaliteitsverhouding en bieden elk zo hun voor-en nadelen.

1. Spinningfiets – VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike

De spinningfiets van het merk VirtuFit is een ideale fiets voor lange en intensieve trainingssessies. De fiets is zeer comfortabel en is daarnaast zeer eenvoudig af te stellen. Het apparaat biedt een uitstekende kwaliteit en is ook zeer stijlvol. De fiets wordt aangedreven met een ketting en heeft een vliegwiel van 38kg.

De spinningfiets van VirtuFit is eenvoudig te gebruiken met de bijbehorende trainingssessie DVD. Ten slotte heeft het model handige wieltjes waardoor je de fiets eenvoudig op de gewenste plek kunt plaatsen.

Voordelen
– Redelijk goedkoop
– 4 trainingsniveaus
– Bijbehorend trainingsprogramma

Nadelen
– Geen bluetooth verbinding
– Stuur is niet in mm verstelbaar
– Zadel is niet in mm te verstellen

2. VirtuFit Etappe 1 – Spinbike – Spinningfiets

De Etappe 1 spinningfiets van VirtuFit lijkt in vele aspecten op de VirtuFit Tour Indoor Cycle. Het Etappa 1 model is echter voorzien van een display en nauwkeurige contact sensoren waarmee je eenvoudig de snelheid, afstand, tijd, het aantal omwentelingen per minuut, de hartslag, en het aantal calorieën kunt aflezen.

De fiets is zeer comfortabel en stabiel en is daarnaast eenvoudig waterpas te stellen. Het apparaat heeft een V-belt aandrijving en een vliegwiel van 22kg.

Voordelen
– Redelijk goedkoop
– 4 trainingsprogramma’s
– V-belt aandrijving

Nadelen
– Geen bluetooth verbinding
– Zadel is niet in mm verstelbaar
– Geen hartslagfunctie

3. FitBike Race Magnetic Pro – Spinningfiets

De FitBike spinningfiets is een stabiele zwaargewicht fiets. De spinningfiets heeft een stille v-belt aandrijving en een handmatig te bedienen magneetrem. Ook heeft de fiets speciale SPD pedalen waarmee je grote mate van weerstand kunt verdragen.

De FitBike is geheel naar wens te verstellen en is speciaal in 9 hoogtes verstelbaar. Zo is het zadel ook horizontaal verstelbaar dankzij een handig schuif mechanisme en kun je het zadel hierdoor per millimeter verstellen. Ook is de stuurhoogte in te stellen waardoor je een perfecte ergonomische houding kunt innemen.

Voordelen
– Speciale SPD pedalen
– Zwaar in gewicht
– Zadel is horizontaal verstelbaar
– Stille v-belt aandrijving

Nadelen
– Geen hartslagfunctie
– Geen bluetooth verbinding

4. Spinningbike – Senz Sports S5000

De spinningbike van het merk Senz Sports is een zeer hoogwaardige spinningfiets. De fiets is voorzien van een hartslagprogramma, een handige display en biedt een bluetooth koppeling. Maak eenvoudig verbinding met je smartphone en zorg ervoor dat al jouw gegevens keurig worden bijgehouden en opgeslagen.

Dankzij de bluetooth verbinding biedt dit model de mogelijkheid om van speciale online sportprogramma’s en apps gebruik te maken. Hierdoor kun je het maximale uit jouw training halen en telkens weer voor nieuwe uitdagingen gaan.

Voordelen
– Bluetooth verbinding
– Handige display
– Elektronisch in te stellen weerstand
– V-belt aandrijving

Nadelen
– Zadel is niet horizontaal verstelbaar
– Stuur is niet in mm verstelbaar

5. Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike

De Flow Fitness Racer is de ideale spinningfiets voor de fietser die van uitdaging en afwisseling houdt. De fiets biedt tal van mogelijkheden en is eenvoudig in gebruik. Zo heeft de Flow Fitness fiets maar liefst 32 computergestuurde weerstandsniveaus en kun je kiezen uit 19 trainingsprogramma’s.

De fiets is stabiel en stevig en biedt de mogelijkheid tot bluetooth verbinding. Hierdoor kun je jouw vorderingen keurig in kaart brengen en zelf jouw trainingen samenstellen.

Voordelen
– Bluetooth verbinding
– Overzichtelijke display
– V-belt aandrijving
– Volledig verstelbaar

Nadelen
– Redelijk prijzig
– Lastiger in te stellen

6. VirtuFit Indoor Cycle S1 Spinningfiets

De VirtuFit Cycle S1 Spinningfiets is onder vele fietsers razend populair. Het model biedt tal van voordelen en is voorzien van alle handige functies. Zo heeft de fiets een duidelijk LCD display en houdt het apparaat nauwkeurig de snelheid, afstand, tijd, hartslag en calorieën bij.

De S1 is stabiel en gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Dankzij de handige wieltjes plaats je de fiets eenvoudig op een geschikte plek. Daarnaast is de fiets vrijwel geruisloos en kun je eenvoudig handmatig de weerstand verhogen.

Voordelen
– V-belt aandrijving
– Zeer stil model
– Zwaar belastbaar

Nadelen
– Geen bluetooth verbinding
– Niet compatibel met smartphone

7. VirtuFit Elite Indoor Cycle Pro Spinningfiets

De VirtuFit Elite Indoor Cycle Pro Spinningfiets is een stijlvolle en hoogwaardige spinningfiets. Het model heeft maar liefst 15 trainingsprogramma’s en is eenvoudig in mm verstelbaar. Hierdoor kun je elke training weer afwisselen en werken aan diverse doelen.

De VirtuFit Elite Indoor Cycle Pro Spinningfiets beschikt over een bluetooth ontvanger waardoor je de fiets aan apps en je smartphone kunt koppelen. Hierdoor zijn de mogelijkheden enorm en kun je keer op keer weer voor nieuwe trainingen gaan en een volledig overzicht van je vooruitgang in kaart brengen.

Voordelen
– Bluetooth verbinding
– Vele trainingsprogramma’s
– Duidelijke LCD display

Nadelen
– Redelijk prijzig model
– Geen kleuren display

8. Spinningbike – Spirit CB900

De Spirit CB900 is een kwalitatieve en stevige spinningfiets en is ideaal voor zowel fanatieke thuissporters als professionele fietsers. Het model heeft een 20 kg zwaar vliegwiel, en een volledig verstelbaar zadel, stuur en weerstand. De fiets heeft daarnaast een zeer stille v-belt aandrijving en is eenvoudig te gebruiken.

Daarnaast heeft de Spirit CB900 handige SPD- combipedalen waarmee je zowel met gewone sportschoenen als spinningschoenen gebruik kunt maken van de spinningfiets.

Voordelen
– Speciale SPD-combipedalen
– Stabiel en betrouwbaar
– Stille v-belt aandrijving

Nadelen
– Geen bluetooth verbinding
– Geen hartslagfunctie

9. Spinningbike – NordicTrack S10i

De spinningbike van het populaire merk NordicTrack biedt alles wat een spinningbike te bieden heeft. Zo biedt het model de mogelijkheid om interactief te trainen en kun je kiezen uit tal van verschillende trainingssessies en weerstandmogelijkheden. De fiets is volledig naar wens in te stellen en is daarnaast ook verstelbaar in hellingshoek. Hierdoor haal je het maximale uit jouw training.

De pinningbike NordicTrack S10i beschikt over een ingebouwde ventilator en speakers en is daardoor geschikt voor professionele trainingssessies. De fiets is zwaar belastbaar en biedt een zeer goede stabiliteit. Het apparaat is dan ook geschikt voor langdurig gebruik en zeer intensieve trainingssessies.

Voordelen
– Groot en overzichtelijk scherm
– Internetverbinding
– Tal van trainingsprogramma’s

Nadelen
– Zeer prijzig model

10. Spirit Fitness ‘Johnny G’ JB950 Professionele Spinningfiets

De Spirit Fitness ‘Johnny G’ JB950 Professionele Spinningfiets is een zeer comfortabele fiets die is uitgerust met tal van handige mogelijkheden. Zo is het model Smart, BlueTooth en ANT+ compitabel en is de fiets volledig naar wens af te stellen.

De spinningfiets heeft een massief stalen frame met een drievoudige poedercoating. Hierdoor biedt de fiets een zeer goede stabiliteit en duurzaamheid. Daarnaast is de fiets zeer comfortabel en biedt het een zeer goede zithouding.

Voordelen
– Stille v-belt aandrijving
– Smart, BlueTooth en ANT+ compitabel
– Uitgerust met tal van trainingsprogramma’s

Nadelen
– Zeer prijzig model

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 3 Average: 4]
Sportschoolplus

Sportschoolplus

De redactie van Sportschoolplus bestaat uit verschillende sportliefhebbers en professionals, waaronder fitness instructeurs en voedingscoaches. Wij doen er alles aan om onze lezers zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Heb je vragen of opmerkingen, laat dan een bericht achter.
Sportschoolplus

Sportschoolplus

De redactie van Sportschoolplus bestaat uit verschillende sportliefhebbers en professionals, waaronder fitness instructeurs en voedingscoaches. Wij doen er alles aan om onze lezers zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Heb je vragen of opmerkingen, laat dan een bericht achter.

Volg ons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *