Over ons

Bij Sportschoolplus geloven we dat iedereen het recht heeft om gezond en fit te worden, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie. Daarom vind je op deze website niet alleen diepgaande artikelen, maar geven we ook gratis trainingsschema’s weg, iets waar je bij veel andere websites voor moet betalen.

Onze missie is om fitness toegankelijk te maken voor iedereen, of je nu een doorgewinterde sporter bent of net begint aan je fitnesstraject. We zijn er trots op dat we een ondersteunende omgeving hebben gecreëerd waarin alle fitnessniveaus welkom zijn. Bij Sportschoolplus willen we onze lezers inspireren en motiveren op hun reis naar een gezonder en actiever leven.

We zijn ervan overtuigd dat kennis macht is als het gaat om fitness, en daarom delen we onze expertise graag met anderen via onze gratis trainingsschema’s. We geloven dat iedereen in staat is om zijn of haar fitnessdoelen te bereiken, zolang ze de juiste middelen en begeleiding hebben. Bij Sportschoolplus streven we ernaar om deze middelen beschikbaar te maken voor iedereen die ze nodig heeft.

We nodigen je uit om onze website verder te verkennen en te ontdekken hoe Sportschool Plus jou kan helpen om de beste versie van jezelf te worden. Van krachttraining tot afvallen en conditie, voeding en productadvies, wij hebben alles wat je nodig hebt om jouw persoonlijke fitnessdoelen te bereiken. Nu eerst een introductie van het team:

Ons Team

Ons team bestaat uit fitness en voedings specialisten, hobbyisten en mensen met een passie voor gezonder leven.

sportschoolplus oefening

Joep Rooijmans

Al meer dan 15 jaar ben ik een fanatiek bezoeker van de sportschool met een passie voor alles dat met krachttraining en (sport)voeding te maken heeft. Vanwege mijn jarenlange ervaring op deze gebieden heb ik een aantal jaar geleden besloten om hierover te schrijven. Zo deel ik de kennis en ervaring die ik in de sportschool heb verworven en hoop ik anderen te inspireren tijdens het nastreven van ieders persoonlijke fitness doel. Mijn focus ligt voornamelijk op het ontwikkelen van spierkracht en algehele lichamelijke fitheid waarbij het perfectioneren van de technische uitvoering centraal staat. Ik ontwikkel hierbij mijn eigen trainingsmethoden. Als gecertificeerd fitness trainer begeleid ik sporters en motiveer ik hen om elke training nieuwe resultaten te behalen, week in week uit. Dit gebeurt altijd gecontroleerd en met de juiste techniek om blessures te voorkomen. Heb je vragen of opmerkingen over bovenstaand artikel, reageer dan gerust!

Saskia Kop

Saskia Kop

Mijn naam is Saskia en van kinds af aan schrijf ik graag. Mijn droom is dan ook om ooit nog eens een bestseller te schrijven, maar tot ik daar de tijd voor heb, schrijf ik artikelen over wat mij op het moment druk bezighoudt.


Voeding en sport zijn twee van die dingen. Ik hou van lekker eten en koken, maar aangezien ik ook geen achttien meer ben, kan ik niet meer ongestraft alles naar binnen schuiven wat ik lekker vind. Sinds een jaar of tien ben ik dan ook een fanatiek sportschoolbezoekster geworden. Inmiddels doe ik dat allang niet meer alleen om lekker door te kunnen blijven eten, maar ik merk ook dat ik mij stukken beter voel dan wanneer ik niet sport. Ik ben fysiek fitter en ook mentaal gezien vind ik het heerlijk mijn hoofd leeg te maken in de sportschool, het liefst tijdens een motiverende groepsles met goede muziek, of in het zwembad. Ik hou vooral van afwisseling tijdens het sporten, dus ik volg verschillende lessen. De ene keer doe ik meer aan cardio, de andere keer ligt de focus op krachttraining.


Ook eten doe ik gevarieerd. Ik ben dan ook een overtuigd flexitariër. Niet alleen omdat ik denk dat dit goed is voor mijzelf, maar ook omdat ik denk dat dit goed is voor de wereld, om alles in balans te houden. Vlees eet ik wel uitsluitend biologisch.


Behalve dat ik geïnteresseerd ben in voeding, sport en schrijven ben ik dat ook in dieren (voornamelijk katten), reizen (met als grote favoriet Italië) en dart en lees ik graag.


Wanneer jullie vragen hebben over een van mijn artikelen, of ideeën hebben voor een nieuw artikel, laat dan gerust een reactie achter! Ik vind het leuk om te horen wat jullie bezighoudt en waar jullie graag meer over zouden willen lezen.