Beste eiwitpoeders voor krachttraining

protein poeder kopen verschillen tips

Iedereen wil natuurlijk gezond zijn, er goed en fit uitzien en daarmee lekker in zijn of haar vel zitten. Sporten en jezelf fit houden soort hierbij en in veel gevallen geldt dat ook voor de opbouw van spiermassa. Een afgetraind lichaam, mooi ronde biceps, de borst naar voren, brede schouders en blokjes op de buik behoren tot de doelen van steeds meer sporters. Bij het opbouwen van spiermassa is er een ding dat niet kan ontbreken. Namelijk een goede voeding waarbij je als sporter voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Dit is echter zo makkelijk nog niet. Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten is voor veel mensen erg lastig om dit puur en alleen vanuit de dagelijkse voeding te doen. Daarom worden er steeds vaker eiwitshaker gedronken. Een shake maak je simpel door eiwitpoeders te mengen met melk of water en vervolgens te schudden. Er zijn talloze soorten eiwitshakes.

Algemeen bekend is inmiddels dat eiwitshaker dus bijdragen aan je spierherstel en spierontwikkeling, maar welke eiwitpoeder is nou voor wie bedoeld, waar zijn eiwitpoeders nou goed voor en wat zijn de voordelen en nadelen ervan? Daarover lees je hieronder meer!

Voor wie zijn eiwitpoeders en waarom zou je ze kopen?

Eiwitpoeders zijn simpelweg voor mannen en vrouwen die zich wekelijks bezighouden met krachttraining. Het doel van krachttraining is het ontwikkelen van spieren of het behouden van reeds ontwikkelde spieren. In beide gevallen zijn eiwitpoeders en dus eiwitshakes erg handig. Wanneer je bepaalde spiergroepen gaat trainen veroorzaak je eigenlijk simpelweg kleine scheurtjes in die specifieke spiergroep. Deze scheurtjes zorgen er bijvoorbeeld voor dat je in de dagen na de training spierpijn krijgt.

Net als andere wondjes en scheurtjes die het menselijk lichaam kan oplopen, herstellen ook de scheurtjes in de spieren. Wanneer deze zich herstellen komen ze echter nog steviger en groter terug. Dit is dan ook de werking van krachttraining en de wijze waarop spieren ontwikkeld worden. Eiwitten spelen hier echter een cruciale rol bij. Krachttraining is in de meeste gevallen erg gezond en goed voor de mens, maar wanneer je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt kan dit verhaal best anders worden.

Eiwitten zorgen over het algemeen dat de scheurtjes die je in de spieren creëert gedurende een training herstellen. De spieren hebben eiwitten, ook wel bekend als proteïne, hard nodig om te kunnen herstellen. Wanneer een mens vaak zware krachttraining doet en niet genoeg eiwitten binnenkrijgt kan dit bijvoorbeeld zorgen dat zijn of haar spieren niet goed, niet gezond of erg traag herstellen. Ook kan het zorgen voor spieren die verzuren. Dit is uiteraard niet gezond en daarom is het van cruciaal belang ruim voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dit is echter een lastige opgave om te voldoen door middel van dagelijkse voeding.

Producten als kip, vis, kwark en nootje bevatten veel eiwitten, maar als je zware krachttraining doet is de hoeveelheid eiwitten die je hier dagelijks uit haalt vaak onvoldoende. Een eiwitshake kan echter al snel 25 gram aan zuivere eiwitten bevatten. Dit is dan ook de reden dat eiwitpoeders een erg populair product zijn. Iedereen die aan krachttraining doet heeft eiwitten nodig en een groot gedeelte van deze sporters kan dat dus niet uit zijn of haar dagelijkse voeding halen zolang hij of zij niet dagelijks 3 hele kippen eet.

Eiwitpoeders zijn gemakkelijk tot shakes om te toveren door simpelweg met melk of water te mengen en te schudden. De producten zorgen dat de hoeveelheid eiwitten die het lichaam nodig heeft voor een gezonde spierontwikkeling makkelijker wordt behaald.

protein poeder 2

De voordelen van eiwitpoeders

Eiwitpoeders hebben diverse voordelen. Om te beginnen hoef je dus niet dagelijks jezelf vol te proppen met van alles en nog wat wat je eigenlijk niet wilt eten of niet lust, maar puur voor de eiwitten toch nuttigt. 2 eiwitshakes op een dag kunnen in sommige gevallen al zorgen voor wel 40% van de dagelijkse hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt. Overigens zijn eiwitpoeders erg makkelijk klaar te maken. Je gooit een schepje poeder in je fles, doet er melk of water bij, doet de fles dicht en schudt eventjes goed.

Op deze manier kun je jezelf dus direct na de training al voorzien van eiwitten. Ook kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een mixer. Een ander voordeel is dat eiwitten het dan ook je spieren een bepaalde boost geven als je traint. Veel mensen die willen afvallen in vet raken immers ook spiermassa kwijt zonder dat ze dit willen.

Het gebruiken van eiwitpoeders gedurende je dieet kan dit voorkomen of beperken. Een ander voordeel voor de mensen die willen afvallen is overigens dat eiwitshakes vaak redelijk goed vullen. Je zult dus minder snel naar ongezonde hapjes en snacks grijpen. Bovendien heb je talloze smaken waaruit je kunt kiezen bij eiwitpoeders, waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit dat hij of zij lekker vindt.

Verschillende soorten eiwitpoeders

Er zijn diverse soorten eiwitpoeders. In principe zorgen eiwitpoeders altijd voor een betere ontwikkeling en herstel van de spieren, maar toch zijn er bepaalde verschillen tussen de soorten. Een erg bekende variant van de eiwitpoeders is de zogenaamde Whey Perfection. Whey perfection wordt gezien als een zeer goede eiwitpoeder omdat er zo veel mogelijk zuivere eiwitten inzitten en zo min mogelijk onnodige andere stoffen.

Bij Whey Perfection zijn de eiwitten ongedenatureerd en zijn er in bijna alle gevallen geen toegevoegde suikers aanwezig. Een andere soort eiwitpoeder is SmartProtein. Smartprotein shakes hebben per shake iets minder gram aan eiwitten dan de Whey Perfection. Daar waar een Whey Perfection shake gemiddeld tussen de 22 en 27 gram aan eiwitten zit, zit een SmartProtein shake meestal tussen de 15 en de 20 gram aan eiwitten. SmartProtein is bedoeld voor mensen die een low carb- en eiwitdieet volgen.

SmartProtein heeft minder calorieën dan een Whey Perfection shake. Verder zijn er nog caseïne shakes. Caseïne poeder werkt in principe op de zelfde manier en is ook een eiwitpoeder. Echter is het verschil dat caseïne shakes “langzaamwerkende eiwitten” bevatten. Een caseïne shake werkt efficiënt en verdeelt de eiwitten die jij binnenkrijgt over de dag maar ook over de nacht. Als je moeite hebt zelf een balans te vinden kan de eiwitpoeder type caseïne dus best een optie voor jou zijn.

Tips bij aankoop eiwitpoeders

Als het zo ver is en je hebt besloten over te gaan tot de aankoop van eiwitpoeders zijn er een aantal zaken waarmee je rekening zou moeten houden. Bekijk voor jezelf bijvoorbeeld wat je doel is. Wil je aankomen in spiermassa en vet en vervolgens het vet verliezen? Of wil je alleen afvallen maar wel spieren behouden? Zo zijn er veel verschillende doelen die je kunt hebben. Analyseer je eigen doel goed en beslis van daaruit welke eiwitpoeders je in huis neemt.

Kijk verder ook even hoeveel gram eiwitten jij zelf nodig hebt per dag. Dit kun je op diverse sites checken door middel van tests waarin je je leeftijd, gewicht, doel, lengte en het aantal keren dat je per week traint invult. Zorg verder dat je de eiwitshakes op goede momenten drinkt. Sowieso altijd na het trainen, het liefst binnen een half uur erna. Als je een tweede shake per dag wilt drinken denk dan du goed na wat het beste moment is in jouw geval om de tweede shake te nuttigen.

Een andere tip is het uitproberen van veel verschillende smaken in kleine formaten. Probeer bijvoorbeeld 3 smaken uit door deze in kleine hoeveelheden te kopen. Als je dan overgaat tot de aankoop van een grote partij weet je in ieder geval welke smaak je lekker vindt en graag drinkt.

Eiwitten en het lichaam

Eiwitten zijn over het algemeen bouwstenen voor het menselijk lichaam. Elke cel bevat eiwitten en dit is dan ook de reden dat het menselijk lichaam en onze spieren eiwitten keihard nodig hebben na een stevige training om gezond te kunnen herstellen. De zogenaamde bouwstenen stimuleren de bouw van onze spieren en gaan spierafbraak tegen. Eiwitten worden snel opgenomen door het menselijk lichaam. Het is om onder anderen die reden dan ook slim je shake direct na een zware training te drinken.

De meeste eiwitpoeders bevatten geen toegevoegde suikers waardoor dit niet schadelijk is voor het lichaam. Omdat ook vet vaak niet in de shakes zit wordt je er ook niet snel dik van.

Overzicht van eiwitpoeders

De 750 gram Whey Perfection shake heeft eiwitpoeders die beschouwd worden als de eiwitpoeders met de hoogste kwaliteit en de meeste zuivere eiwitten erin. Er zijn weinig toegevoegde stoffen en geen toegevoegde suikers in het product.

Het product wordt aangeraden voor de ontwikkeling en groei van de spieren op gezonde wijze, maar daarnaast wordt het product ook aangeraden voor het afvallen omdat het goede vult en zorgt dat je vet kunt verliezen zonder veel spiermassa kwijt te raken tijdens je dieet.

Ook dit is een Whey perfectie product dat dus de meest zuivere eiwitpoeder is en van zeer hoge kwaliteit is. Dit is echter een grotere verpakking. het gaat om 2270 gram. De waardering voor dit product in heel Europa is gemiddeld een 9,3 op een schaal van 1 tot 10.

Het is niet een erg goedkope eiwitpoeder, maar de kwaliteit liegt er niet om. In deze grootte ben je wat betreft de prijs wel goedkoper uit dan bij aankoop van de zak met 750 gram Whey Perfection eiwitpoeder. Naast de 23 gram eiwitten die het product per shake bevat bevat het ook nog eens 3.6 gram glutamine en ruim 5 gram BCAA’s.

Deze shake houdt de kopers ook relatief tevreden op diverse gebieden. Een veel genoemd voordeel bij dit product is dat een shake veel vitamines bevat, wat ontbreekt bij veel andere eiwitpoeders. De shakes bevatten geen toegevoegde suikers en zijn daarnaast ook nog eens vetvrij. Een gemiddelde shake bevat zo’n 79 calorieën. Een nadeel dat wel meerdere keren wordt ervaren door kopers is dat de shake soms poederig blijft, maar dit valt op te lossen door simpelweg goed genoeg te schudden.

De volgende shake staat erg bekend dat het een volledig plantaardig eiwitpoeder is. De eiwitpoeder bevat geen kunstmatige zoetstoffen en ook geen toegevoegde suikers. Ook bevat de poeder geen lactose en is het gemaakt van premium erwten-eiwitten, waardoor het dus geheel plantaardig is.

De smaak, die dus erg natuurlijk smaakt en overduidelijk geen kunstmatige stoffen bevat wordt als erg fijn ervaren door gebruikers. Verder wordt het product als erg gebruiksvriendelijk gezien en wordt het fijn gevonden dat het een vegan product is.

De volgende shake is een shake die Optimum Nutrition’s bevat. De eiwitpoeders hebben Microgefilterde Whey Proteïne Isolaten en worden over de hele wereld als fijne eiwitpoeders met goede kwaliteit en een goede smaak ervaren. De supplementen dragen optimaal bij aan een gezonde spiergroei en spierherstel.

Een gemiddelde shake bevat zo’n 23 gram eiwitten. Naast dat het product bijdraagt aan de ontwikkeling en herstel van spieren zijn er ook gebruikers die vinden dat de shake je energie geeft en dus niet suf maakt. Dit is een verpakking die ruim 900 gram bevat. Het product is relatief prijzig volgens kopers, maar geeft hier tegenover wel een goede kwaliteit.

Deze Whey Perfection verpakking is eigenlijk dezelfde soort shake als de eerste shake uit dit rijtje. Het gaat om 750 gram aan kwaliteitsvolle eiwitpoeder. Deze variant heeft de smaak chocolade, in tegenstelling tot de eerste eiwitpoeder die we behandelden die de smaak vanille had. Whey Perfection bevat zuivere eiwitpoeder en heeft geen toegevoegde suikers.

Bij Whey Perfection is het een kwestie van de poeder mengen met melk en water en vervolgens schudden. Een shake bevat gemiddeld 23 gram eiwitten, 3,6 gram glutamine en ruim 5 gram BCAA’s.

Whey Perfecion met de smaak cookies en cream is een originele variant. Het gaat om 2270 gram. In de doos zitten eiwitpoeders van hoge kwaliteit die bijdragen aan de groei en herstel van spieren na krachttrainingen. In de doos zit een schepje. Een volle schep is ideaal om 1 shake van te maken die 23 gram eiwitten bevat.

De smaak cookie and Cream is een smaak die niet veel voorkomt, maar wel als fijne, nieuwe en lekkere smaak wordt ervaren. De eiwitpoeders bevatten 3,6 gram glutamine en ruim 5 gram BCAA’s per shake.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 0 Average: 0]
Sportschoolplus

Sportschoolplus

De redactie van Sportschoolplus bestaat uit verschillende sportliefhebbers en professionals, waaronder fitness instructeurs en voedingscoaches. Wij doen er alles aan om onze lezers zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Heb je vragen of opmerkingen, laat dan een bericht achter.
Sportschoolplus

Sportschoolplus

De redactie van Sportschoolplus bestaat uit verschillende sportliefhebbers en professionals, waaronder fitness instructeurs en voedingscoaches. Wij doen er alles aan om onze lezers zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Heb je vragen of opmerkingen, laat dan een bericht achter.

Volg ons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *